Presentació als mitjans de comunicació del document "Per un pacte federal i plurinacional"


Notice: Undefined variable: post_layout in /home/forumcivej/www/wp-content/themes/advanced-newspaper/framework/functions/hook-functions.php on line 100

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 2414

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348

 

 

Daniel Font i Raimon Obiols, en nom del FÒRUM CÍVIC-NOU CICLE,  han presentat avui als mitjans de comunicació el document “PER UN PACTE FEDERAL I PLURINACIONAL”.

Han dit que el socialisme català es plantejà, en el moment de la seva unificació (1977-1979)  dos objectius:

-Aconseguir el restabliment de la Generalitat i el retorn del seu President exiliat

-Garantir la unitat civil del poble de Catalunya, evitant la fractura comunitària assajada en el passat pel lerrouxisme.

Això, atesa la procedència espanyola de les grans immigracions del segle XX, tenia un correlat obvi: Assolir un pacte amb l’Espanya democràtica, en el qual la nació catalana trobés el degut encaix. 

“Avui, tant la unitat civil com el seu correlat (el pacte amb Espanya), continuen essent del tot necessaris” han indicat els presentadors del document, que han indicat que “l’acceleració independentista comporta un risc important de fractura comunitària, per sentiments d’identitat i d’ordre ètnico-lingüístic”.

“Una bipolarització radical entre el front del sí (“Junts pel sí”) i el front del no (PP i C’s) tindria conseqüències nefastes i podria dur a una divisió en la societat, sobretot si C’s esdevé – com indiquen les enquestes – el segon grup al Parlament”.

Han alertat que “Els polítics frontistes d’una i altra banda juguen amb foc d’una manera irresponsable, perquè la nació catalana recolza en el consens bàsic i permanentment renovat de la ciutadania. Si es trenca amb polítiques irresponsables, la nació es pot dividir i se’ns pot desfer”. 

El document demana el vot pel PSC a  tots aquells i aquelles que veuen amb preocupació el cul-de-sac negatiu que per a Catalunya significaria una divisió  permanent de fronts antagònics.

Per a sortir d’aquest impasse, el document proposa que el Parlament de Catalunya sorgit del 27-S impulsi un PACTE FEDERAL i PLURINACIONAL, del qual presenta els eixos i continguts que creu necessaris i possibles d’aconseguir.

“L’essencial”, han conclòs, “és que la formidable mobilització dels darrers anys, que té com a causa primera la irresponsable i interessada política del govern del PP, ens porti a fer un pas endavant. El pitjor seria que s’eternitzés la confrontació sense obtenció de resultats concrets. Serviria  els interessos polítics d’alguns, a Espanya i a Catalunya, però seria profundament negatiu pel poble català i les seves aspiracions”.

Fòrum Cívic-Nou Cicle, Barcelona, 15 de setembre de 2015

 

 

 

 

 

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

You must be logged in to post a comment Login