Presentació de Nou Espai Socialista del Camp de Tarragona


Notice: Undefined variable: post_layout in /home/forumcivej/www/wp-content/themes/advanced-newspaper/framework/functions/hook-functions.php on line 100

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 2414

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348

 

I. Presentació de Nou Espai Socialista del Camp de Tarragona. Declaració

 

Davant de l’evidència que l’actual context econòmic i social a Catalunya està comportant una transformació profunda del mapa polític català, som molts els que creiem que cal tornar a articular un espai socialista que connecti novament amb el pensar d’aquells que no volem renunciar a ser socialistes i alhora creiem que cal participar activament en el reconeixement de Catalunya. Un (nou) espai socialista capaç d’aglutinar el sentir majoritari dels catalans i catalanes.

Des del territori, des del Camp de Tarragona, volem impulsar i defensem la necessitat de la unitat d’acció de l’esquerra que fidel als seus anhels de justícia social i coherent amb els seus principis lluita per transformar la realitat del país i dels seus ciutadans, amb fermesa, amb convicció i amb valentia.

Una transformació que ha de ser de baix a dalt, del poble pel país. Una transformació que passa, ineludiblement, per la voluntat dels catalans i les catalanes expressada democràticament en un referèndum sobre quin volen que sigui el seu futur col.lectiu, per tal de superar l’estatus quo i l’immobilisme actuals. Perquè el catalanisme que ha defensat històricament l’esquerra d’aquesta país i el dret a decidir que cal defensar avui són indestriables. Perquè entenem que només des d’aquest acte d’autoafirmació es pot transformar de manera legítima i profunda, i construir de nou si cal i amb solidesa, les bases del model de societat a la qual aspirem.

El Nou Espai Socialista del Camp de Tarragona vol ser l’inici d’una feina que no serà fàcil, però que és imprescindible pel nostre territori, per a Catalunya i pel socialisme.

Des de plantejaments nítidament d’esquerres i catalanistes, volem ser punt de trobada de tots els matisos de l’esquerra, en unes comarques on conviuen diversos corrents i sensibilitats, alguns d’ells articulats sota les sigles de partits polítics, d’organitzacions sindicals o entitats de tot caire, d’altres simplement orfes de referents. Perquè creiem que és possible superar les velles divisions i construir un discurs nou, comú a partir de potenciar allò que ens uneix i allunyat d’allò que ens separa.

I volem abanderar i projectar, també, una nova manera de fer política, radicalment democràtica, oberta, transparent i permeable, representativa i alhora participativa, que doni resposta a la necessària (i reclamada) devolució a la ciutadania del paper que fins ara han tingut, gairebé en règim de monopoli, els partits polítics.

Els objectius són ambiciosos, i el repte apassionant i inajornable : cal obrir un procés de regeneració i autoorganització de l’espai socialista de Catalunya, i volem impulsar-lo des del Camp de Tarragona.

Tots els que penseu així hi esteu convidats, i podeu convidar a altres persones que sabeu que ho estan esperant. Aquest és el punt de partida. I és que, de vegades, cal tornar a començar.

 

6 de maig de 2014

 

II. Presentació de Nou Espai Socialista del Camp de Tarragona. Antecedent

 

Socialistes del Camp de Tarragona pel referèndum

 

Som molts els afiliats i simpatitzants del PSC al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre que venim analitzant i debatent sobre l’actual situació a Catalunya i sobre el paper i el posicionament del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)al respecte, atenent als seus principis fundacionals i a la seva ineludible responsabilitat històrica com a organització imprescindible i socialment majoritària en l’esquerra catalana.

Les conclusions d’aquest debat intern -i que avui fem públiques- ens preocupen pro- fondament, ja que constatem que en els darrers temps, el PSC no ha estat capaç d’elaborar un discurs coherent amb la seva pròpia història ni de relació amb l’entorn que li permeti articular els diversos corrents i sensibilitats del socialisme català, i s’ha mostrat incapaç de generar i d’estimular allò històricament inherent al nostre partit  com són la discussió  i el debat polítics com a eines de confrontació d’idees entre les diverses sensibilitats que composen l’ampli espectre del nostre electorat, també de les nostres agrupacions.

Aquesta manca de vida política i deliberació democràtica, des de la base fins a les estructures més altes de l’organització ha estat la causa de decisions erràtiques i incomprensibles per a la nostra base social. I la transgressió dels mínims hàbits de respecte i de tolerància envers companys i companyes que sostenen posicions amb un ampli suport social han generat incerteses, desconfiança i rebuig de la nostra base social i electoral.

Constatem, també, que en els darrers mesos s’ha instal.lat en el si del partit el desconcert, el descontentament i el desànim, i que malgrat que alguns vulguin negar la realitat, s’estan produint  de manera generalitzada desercions i desafeccions tant entre la nostra militància com en el nostre electorat, i una sensació generalitzada d’incapacitat per superar l’actual situació.

Creiem inajornable traslladar a les institucions una postura clara i en coherència a les decisions expressades en el nostre programa electoral, amb els principis fundacionals i amb la trajectòria històrica del Partit dels Socialistes de Catalunya. Les successives votacions al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats transmeten una trajectòria en aquest sentit erràtica i fins i tot contradictòria.

Ens cal una proposta coherent i ferma, que talli de socarrell l’arrenglerament constant, sistemàtic i no reflexiu respecte al PSOE amb votacions inaudites al costat del PP i d’UPiD que generen estupor i desafecció, formacions amb les que no compartim ni podrem compartir mai ni el model nacional ni el model de societat a la que aspirem com a socialistes, com palesen la sistemàtica expropiació per part del PP dels drets socials aconseguits al llarg de molts anys de lluita, o la constant laminació dels drets lingüístics, polítics i nacionals per part d’una dreta frontista i de vocació recentralitzadora.

Davant aquesta situació, valorem com a positiva i exemplar l’acció dels tres  dipu- tats que el dia 16 de gener, al Parlament de Catalunya, van votar de manera diferenciada de la resta del grup parlamentari, en consciència, en coherència amb els principis fundacionals, el programa electoral i la trajectòria històrica del socialisme català que representa el PSC, i també en comunió amb una àmplia majoria del catalanisme social, tal com ja vam expressar amb el nostre suport al manifest “Socialistes pel referèndum”.

I és en aquest sentit també que veiem necessària i esperançadora, i fem una crida a l’assistència a la reunió convocada a Barcelona pel proper dia 21 de març, de represa d’un espai socialista a Catalunya de vocació majoritària.

 

21 de març de 2014

 

Podeu seguir-ho fent clic aquí

 

 

 

 

 

 

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

You must be logged in to post a comment Login