Xavier Barrena: Sondeig del Centre d’Estudis d’Opinió, de novembre

Xavier Barrena: Sondeig del Centre d’Estudis d’Opinió, de novembre

 

CiU no ha trobat encara el seu terra demoscòpic i segueix caient en les enquestes. Així es desprèn del Baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) fet públic aquest divendres. La federació se situaria en els 34-36 escons al Parlament, pels 37-39 dels republicans. Al l’anterior sondeig del CEO, CiU va obtenir una projecció de 35-37 seients pels 38-39 de Esquerra. Entre una enquesta i l’altra, CiU ha perdut 0,6 punts i ERC, 0,2. La gran pujada la protagonitza Ciutadans, que se situa còmodament com a tercera força amb 15-17 diputats i el 12,2%, fet que suposa un augment de 3-5 actes i 2,8 punts.

Segons el sondeig del CEO, el PSC seguiria baixant, aquesta vegada un punt, i passaria dels 16 escons als 14-16. També el PP perd un punt, però manté la seva projecció de 13-14 actes. ICV-EUiA i la CUP experimenten lleugeres pujades, de dues i tres dècimes, respectivament, per a una projecció de 12-14 diputats ecosocialistes i 6-7 d’assemblearis.

Per una altra part, l’adscripció a la independència de Catalunya registra un lleu descens a mesura que el debat es va desplegant, i se situa, en aquest baròmetre, en el 54,7%, nou dècimes menys que al juny i exactament igual que al febrer. També baixen (2,3 punts) els partidaris del ‘no’ i augmenten, quatre dècimes, els indecisos.

Xavier Barrena, El Periódico, 22/11/2013

 

 

 

 

One Response to "Xavier Barrena: Sondeig del Centre d’Estudis d’Opinió, de novembre"

  1. Josep Maria   8 de desembre de 2013 at 23:47

    Veurem el que dona de sí la cosa pel PSC, després de la foto d’en Navarro amb els colons del nacionalisme castellà…

You must be logged in to post a comment Login