Agrupament Socialista de Catalunya: Comunicació


Notice: Undefined variable: post_layout in /home/forumcivej/www/wp-content/themes/advanced-newspaper/framework/functions/hook-functions.php on line 100

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 2414

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348

 

Aquest matí s’ha produït una reunió entre representants del grup impulsor de l’Agrupament Socialista de Catalunya i el primer secretari del PSC per comentar aspectes relacionats amb la seva constitució.

En la mesura que l’Agrupament es defineix com un corrent socialista del país que, en el PSC, es concreta en un corrent intern, i que els estatuts del PSC preveuen el lliurament d’una comunicació escrita al primer secretari, l’objecte de la reunió ha estat formalitzar aquesta exigència estatutària.

En la reunió s’han abordat també diferents aspectes de l’actualitat política relacionats amb la institucionalització de Catalunya, la convocatòria de les properes eleccions europees i la realització de primàries, els objectius i previsions relacionats amb les eleccions municipals, el funcionament dels organismes del partit, i la necessitat de trobar mètodes de funcionament que permetin sumar esforços.

28 d’octubre de 2013

El document lliurat:

 

AGRUPAMENT SOCIALISTA DE CATALUNYA

Corrent socialista de Catalunya / Corrent intern del PSC 

Novembre 2013

 

Catalunya, el nostre poble, viu un moment especialment greu i transcendent alhora, tant en clau sòcio-econòmica com nacional, en el qual la gent necessita referències clares i sòlides. En aquest context, el PSC -com li succeeix en el camp econòmic i social al conjunt del socialisme democràtic europeu- no és percebut per la seva capacitat de proposar alternatives coherents i fiables en termes econòmics, nacionals o de regeneració democràtica. En moments de tanta bipolarització el PSC apareix com a contradictori, incert, difuminat i està produint una forta diàspora diversa de l’espai socialista tant en el seu electorat com en la seva militància.

D’altre banda, a la greu crisi que pateix la política democràtica, amb la consegüent desconfiança de la ciutadania envers els aparells dels partits i les seves pràctiques, el PSC sembla optar per un replegament cap a la uniformitat, abandonant la transversalitat, que expulsa el pluralisme intern i extern que era l’essència del propi projecte des de la seva gènesi.

Davant dels fets exposats podríem empènyer al socialisme català cap a una diàspora sense retorn i el projecte del PSC cap al final. Ens neguem a acceptar aquest fet, no per ànims de patrimonialitzar res sinó per a considerar que un projecte socialista plural, transversal, robust, seria útil a Catalunya en aquesta nova transició, amb tantes incerteses locals, europees i globals. En la canalització racional de les expectatives de Catalunya en relació a Espanya i Europa, en el desenvolupament de la nació catalana.

Ens revelem contra aquest designi, des de voluntats de diferents procedències, de liquidació del socialisme català. Considerem que són fruit de polítiques defensives, de lògica merament localista, que ignoren el paper que li pertoca al PSC com a gran partit nacional de l’esquerra a Catalunya, que té vocació majoritària, i de govern, per fer un país avançat, just i de persones lliures. Un projecte no subsidiari de  la política espanyola ni de la dreta catalana.

És per això que hem constituït l’AGRUPAMENT SOCIALISTA DE CATALUNYA, no com un partit, sinó com a plataforma en xarxa en el país, i com a corrent d’opinió interna (per aquells que militen) al PSC. Tractarem d’emparar i de reunir la multitud de socialistes de la diàspora, dels que resten a la vora del camí, els qui caminen d’esma sense saber cap a on ni amb qui i tots els decebuts i cansats d’ incoherències o expulsats per visions excloents.

Fem nostres tres banderes per a nosaltres indestriables:

-la bandera de la regulació econòmica i financera i d’un Estat del Benestar al servei de les persones i comunitat, de la cohesió social i de la preservació del planeta, que és també la bandera de l’Europa necessària que volem;

-la bandera de la reforma de la democràcia, amb una relació estreta entre electes i electors en circumscripcions petites, eleccions primàries i llistes obertes, llibertat de vot dels diputats-diputades, cogestió serveis, empreses,..

-i la bandera de Catalunya, amb un autogovern a l’altura de la nació que som, que volem i que decidim els catalans i catalanes. Sense cap renúncia al dret a decidir, al dret a l’autodeterminació amb una voluntat constant, franca de diàleg per trobar pactes de visió federativa justos i lleialtats recíproques.

Tres banderes que en fan una de sola, aquí i arreu: la del socialisme democràtic per una nació social. Perquè el socialisme democràtic és la causa que reuneix totes les emancipacions humanes, individuals i col·lectives enfront de tot poder no democràtic o abusiu.

Les persones integrants de l’AGRUPAMENT SOCIALISTA DE CATALUNYA que avui militem en el PSC hem decidir constituir un CORRENT INTERN d’igual nom que la plataforma en xarxa en el país, perquè, a diferència d’altres companys i companyes de l’AGRUPAMENT, tenim l’esperança que l’esperit fundacional del PSC retornarà  adaptat als nous temps. Volem contribuir a eixamplar les costures de l’actual partit conscient que el treball a fora és també imprescindible. Volem contribuir al retrobament de tots els segments que composen el socialisme català. Esperem que la voluntat de sumar sigui compartida.

28 d’octubre de 2013

 

 

 

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863