Document: Cap a l'Agrupament Socialista de Catalunya


Notice: Undefined variable: post_layout in /home/forumcivej/www/wp-content/themes/advanced-newspaper/framework/functions/hook-functions.php on line 100

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348

Cap a l’Agrupament Socialista de Catalunya

Torroella de Montgrí, 29 d’agost de 2013

 

El Fòrum Cívic, sorgit del manifest “Una esquerra catalana, forta i majoritària per una Catalunya constituent”, més conegut com a “Manifest de Setembre” (publicat el 4 d’octubre de 2012),  va proclamar, a la seva assemblea dels Caputxins de Sarrià, celebrada el 9 de juliol de 2013, en el seu document “Agrupem-nos”, la voluntat de constituir l’AGRUPAMENT SOCIALISTA DE CATALUNYA.

 

Un AGRUPAMENT que es proposa REUNIR:

La diàspora socialista que, amb accents diversos, està abandonant el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), tensionat per l’esclat de la crisi i les seves gravíssimes conseqüències socials; i incapaç, en el context Catalunya-Espanya, de representar l’ampli ventall polític, social i cultural que el va fer possible i l’ha fet fort durant molt de temps.

El catalanisme d’esquerres que no s’identifica amb el cofoisme nacionalista; el mateix que el 1977 va aconseguir, amb la seva victòria, el retorn de la Generalitat exiliada; el que va encapçalar la transformació de les nostres ciutats i l’eclosió de la Catalunya del 1992; el que va impulsar el 2003 una nova cota d’autogovern, amb l’impuls del nou Estatut i l’esperança posada en un desenvolupament federal i plurinacional de l’Estat espanyol; i que avui, empès per la manca de voluntat de diàleg i de pacte de l’Estat espanyol, es planteja la necessitat d’un Estat propi, associat o no amb Espanya, depenent de la capacitat que aquesta mostri d’acceptar un diàleg en peu d’igualtat i un pacte just.

-Els homes i dones que, provinents d’altres tardicions democràtiques, veuen en el socialisme democràtic, en el seu compromís indestriable amb la llibertat i la justícia, en la seves afinitats liberals i llibertàries davant de tot poder, un recer adient des d’on treballar i sumar forces en favor dels ideals humanistes.

-Les joves generacions que descobreixen, en les formes heretades de la democràcia i de la política, un sistema que no ha evolucionat amb les capacitats i la preparació d’una ciutadania responsable i exigent, que no s’empassa cap esquer i que reclama el seu protagonisme, mitjançant una representació democràtica permanentment vinculada als seus electors i uns mecanismes de participació que superin el monopoli dels actuals partits i de les seves derives endogàmiques.

 

L’AGRUPAMENT SOCIALISTA DE CATALUNYA vol, a partir de tots aquests efectius, constituir una plataforma horitzontal i oberta, amb la voluntat d’impulsar, a mitjà termini, una nova articulació de l’espai socialista, sense exclusions, sobre la base de l’autoorganització i en correspondència amb l’exigència democràtica i participativa de la ciutadania d’avui, no pas un nou partit, sinó un nou referent de l’espai socialista.

 

L’AGRUPAMENT SOCIALISTA DE CATALUNYA inclou, naturalment, aquells homes i dones que treballen amb aquest mateix objectiu des de dins de l’actual PSC, juntament amb altres iniciatives i actius. La seva tasca és molt important i necessària: es deu en bona part al seu esforç que l’actual PSC no hagi derivat cap a  posicions més esbiaixades i que formi part del 80% del Parlament de Catalunya en favor del dret a decidir. Per tal d’incrementar la seva capacitat d’incidència, es proposen ara constituir-se en CORRENT dins del PSC. I, en fer-ho, volen reiterar la seva crida a totes les persones i plataformes del PSC que hi podrien confluir. Cada vegada són més les veus que demanen la unitat d’acció dels reformadors dins del PSC. Una unitat que pot i ha de preservar la naturalesa i l’accent de cada plataforma, de cada iniciativa, de cada candidatura…, mitjançant la seva articulació en xarxa, que garanteixi alhora la unitat i la pluralitat. Els contactes encaminats a fer-ho viable són en curs i haurien de culminar aquesta tardor.

 

Pel que fa al conjunt de l’AGRUPAMENT SOCIALISTA DE CATALUNYA, són en marxa els contactes amb els diversos sectors polítics, socials i culturals de Catalunya susceptibles de participar-hi. A partir d’aquests contactes, ha de ser possible procedir a la constitució de l’AGRUPAMENT SOCIALISTA DE CATALUNYA en la seva primera fase, amb l’establiment d’un Grup Impulsor plural i d’uns mecanismes d’autoorganització i de coordinació que li permetin desenvolupar-se i actuar a tot el territori i a tots els camps d’activitat.

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

You must be logged in to post a comment Login