Barak Obama: Res és més important per a l'educació d'un nen que un bon mestre


Notice: Undefined variable: post_layout in /home/forumcivej/www/wp-content/themes/advanced-newspaper/framework/functions/hook-functions.php on line 100

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 2414

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348

Ara que els estudiants tornen a l’escola, Obama ha dedicat el missatge de la setmana a explicar la crítica funció que té l’educació en el futur dels EUA. “Res és més important per a l’educació d’un nen que un bon mestre”. diu. Desafortunadament, als EUA, aquest curs desenes de milers de mestres no tornaran a l’escola, a causa de les retallades del pressupost a nivell estatal i local. Això implica aules més abarrotades, menys programes de guarderia i de preescolar, així com anys i setmanes escolars més curts. Obama ha proposat un projecte de llei de llocs de treball que ajudaria als estats a impedir més acomiadaments i a recontractar mestres, però l’actual Congrés nord-americà es nega a aprovar-lo. En lloc d’això, el pressupost pel que gairebé tots els republicans han votat planteja encara més retallades a l’educació i facilitar majors beneficis tributàries als milionaris i els multimilionaris (és una mesura d’estímol, diuen). La Casa Blanca ha pres mesures, que inclouen inversions en ciències i matemàtiques, donar als estats més flexibilitat en la iniciativa que Cap Nen Es Quedi Enrere, i augmentar l’ajuda financera a milions de joves. Però, per poder contribuir a això de manera efectiva, els electes al Congrés han d’estar disposats a assumir efectivament la defensa dels joves i voler garantir un sistema educatiu sòlid i equitatiu.

 

Declaració del Barack Obama sobre els mestres i l’educació. Missatge setmanal del 18 agost 2012

Hola a tots. Aquesta setmana, he passat algun temps viatjant per Iowa parlant amb la gent sobre la reconstrucció d’una economia en què, si un treballa dur, un i la seva família poden tirar endavant.

I, pel camí, vaig parar a la secundària Cascade High School per agrair als mestres la seva magnífica tasca i desitjar sort a mesura que tornen a les aules per aquest any escolar.

No hi ha res més important per al futur del nostre país que l’educació que els oferim als nostres fills. I no hi ha res més important per a aquesta educació que la persona que està al capdavant de la classe.

Els mestres són importants. La majoria treballa infatigablement, amb una paga modesta, de vegades traient diners de les seves butxaques per comprar material escolar, simplement per marcar una diferència. Ells ho donen tot pels nostres fills i, a canvi d’això, nosaltres hem d’invertir-hi.

No obstant això, heus aquí l’assumpte: aquest any, diversos milers d’educadors menys tornaran a les escoles. Des de 2009, hem perdut més de 300,000 llocs de treball relacionats amb l’educació, en part a causa de retallades al pressupost a nivell estatal i local.

Facin la idea del que això significa per al nostre país. En un moment en què la resta del món està en una carrera per sobrepassar als EUA en l’educació, aquestes retallades obliguen als nostres fills a estar en aules abarrotades, cancel .len programes per als nens de preescolar i kindergarten, i escurcen la setmana escolar i l’any escolar.

Això és el contrari del que hem d’estar fent com a país. Els estats han d’estar donant-li prioritat a l’educació en els seus pressupostos, fins i tot en èpoques econòmiques difícils. I el Congrés ha d’estar disposat a ajudar, ja que això ens afecta a tots.

Per això és que part del projecte de llei de llocs de treball que jo li vaig enviar al Congrés el setembre passat incloïa suport als estats per impedir més acomiadaments i per recontractar als mestres que havien perduts seus llocs de treball. No obstant això, aquí estem, un any més tard, amb desenes de milers d’educadors més cessants i el Congrés encara no ha fet res al respecte.

De fet, el pla econòmic pel que gairebé tots els republicans al Congrés van votar faria la situació fins i tot pitjor. Aquest realment retallaria els fons per a l’educació, el que significa que hi ha menys nens a Head Start, menys mestres a les nostres aules, i menys estudiants universitaris amb accés a ajuda financera, tot això per pagar una nova retallada fiscal massiva per als milionaris i els multimilionaris.

Això no té lògica. Això està malament. Aquest pla no inverteix en el nostre futur, sinó que perjudica el nostre futur.

Si volem que els EUA lideri al segle XXI, res és més important que oferir a tots la millor educació possible, des del dia que comencen el preescolar fins al dia que comencen la seva carrera.

Per això és que llancem una iniciativa nacional per millorar les nostres escoles. I, per menys d’un u per cent del que gasta la nostra nació en l’educació tots els anys, hem estimulat a gairebé tots els estats a elevar els seus nivells, que és la primera vegada que això ha succeït en una generació.

Per això és que hem invertit en l’educació de matemàtiques i ciències, i els hem donat més flexibilitat als estats en la iniciativa Que Cap Nen Es Quedi  Enrere.

I per això és que hem reformat el programa de préstecs per a estudis per donar-los prioritat als estudiants abans que als bancs importants, i hem augmentat l’ajuda financera per a milions de joves, ja que, als Estats Units, l’educació superior no pot ser un luxe, sinó una necessitat econòmica que tota família ha de poder costejar.

Aquest és un país on, independentment de la fisonomia que un tingui o d’on un provingui, si un està disposat a estudiar i treballar dur, un pot arribar tan lluny com el seu talent li permetin arribar. Un pot tenir èxit si ho intenta. Jo només sóc President dels Estats Units actualment a causa de l’oportunitat que em va donar la meva educació. Jo vull que tots els nens als Estats Units tingui aquesta oportunitat. Per això és pel que lluito. I, mentre jo tingui el privilegi de ser el seu president, per això és pel que continuaré lluitant.

Gràcies, i que tinguin un magnífic cap de setmana.

 

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

You must be logged in to post a comment Login