iBrain: Llegeixen el cervell de Stephen Hawking

Malgrat la discapacitat que pateix, Stephen Hawking és una de les ments més notables del món científic. Res li ha impedit desenvolupar els seus dons intel·lectuals, sinó tot el contrari. És membre dels cercles més selectes de científics.

La Universitat de Stanford s’ha preocupat per la comunicació de Hawking amb el món. Per això van crear iBrain.

Es tracta d’una perfecte amalgama entre la psique del geni i un ordinador. Amb l’ajuda d’una banda que escaneja l’activitat cerebral de Hawking, els creadors del projecte esperen plasmar en una pantalla els pensaments i accions que el famós científic projecta en la seva ment.

Stephen Hawking des de fa més de 30 anys no ha pronunciat una paraula. La seva veu ha estat intercanviada per un petit sintetitzador que és capaç de reproduir sons similars als de la veu humana. Malgrat la gran ajuda d’aquest artefacte, no satisfà ni comunica els complexos raonaments que Hawking elabora. Per això Phillip Low, el cap del projecte, va decidir idear un nou sistema que fos innovador però senzill alhora.

iBrain serà presentat durant una conferència als Estats Units, per tal que Hawking i Low demostrin que l’artefacte es pot utilitzar en tota la població que pateix alguna discapacitat que li impedeixi comunicar-se.

[Telegraph]

You must be logged in to post a comment Login