Impressionants fotos mostren de què s'alimenta cada país


Notice: Undefined variable: post_layout in /home/forumcivej/www/wp-content/themes/advanced-newspaper/framework/functions/hook-functions.php on line 100

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 2414

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348

Una parella de periodistes ha documentat els hàbits alimentaris de diferents famílies en diversos països, mostrant que el menjar ràpid i la mala alimentació no està necessàriament lligada als països més desenvolupats.

La importància de l’alimentació mai pot estar prou valorada, sent un dels processos més directes de transformació d’una persona: som el que mengem. El fotoperiodista PeterMenzel i l’escriptora Faith D’Aluisio han documentat en els últims anys els hàbits alimentaris de 30 famílies en 24 països: construint amb això una sèrie de artístics i informatius retrats.

A més dels colorits retrats, el llibre Hungry Planet: What the World Eats compta amb una llista dels productes i despeses que aquestes famílies consumeixen setmanalment.

Les diferenciés en les despeses i en la qualitat de l’alimentació són paradoxals: algunes famílies a l’Àfrica gasten 500% menys en menjar però tenen una alimentació més saludable, basada en vegetals i grans. De manera increïble, Estats Units gasta més en salut pública que qualsevol altre país al món, $ 7,960 per càpita, però escasseja en últim lloc en la qualitat de la salut. Això possiblement té a veure amb la gran quantitat de menjar ràpid i aliments processats amb conservants que consumeixen.

North Carolina, Estats Units

 Aquesta família a North Carolina consumeix una dieta d’aliments processats i preparats amb antelació com fortes quantitats de menjar ràpid. Això unit al consum de begudes plenes de sucre com les que venen Burger King i McDonald ‘s, pel que sembla té a veure amb el desenvolupament de malalties cròniques i de malestars generals que atribueixen a societats com les de nord-amèrica.

Mèxic

Les famílies a Mèxic també tendeixen a consumir referscos plens de sucre i menjar processat, encara que prenen més fruites i verdures que als Estats Units. Aquesta família està llistada al seu menjar preferit com la pizza, la pasta i el pollastre. Igual que els Estats Units, el tipus d’alimentació fa que els mexicans pateixin d’alts índexs d’obesitat.

Canadà

Units per un tractat de lliure comerç, els canadencs comparteixen els mateixos aliments processats que Mèxic i Estats Units. Les famílies canadenques consumeixen carns processades i patates xips, encara que amb major prominència de vegetals i peix fresc. Més iogurt i formatge també és característic.

Itàlia

Famílies italianes gaudeixen del pa, pasta i una varietat de fruites. Els grans constitueixen una part important de la dieta, juntament amb altres aliments rics en carbohidrats. Les famílies italianes prefereixen renunciar a opcions alimentàries d’alta proteïna per pasta amb ragú. Encara que molts dels aliments són preparats a casa, es consumeixen grans quantitats de Pepsi. Aquest és el cas d’aquesta família que consumeix 6 ampolles gransa la setmana.

Xina

A la Xina les famílies prefereixen el porc amb salsa agredolça com platet. Mengent aliments processats combinats amb carn i peix empaquetat, aquesta família xinesa menja menys fruites que vegetals i la seva selecció d’aliments produïts en granges és una de les més petites juntament amb els Estats Units.

Txad

Aquesta família resident del Txad, gasta només 23/01 dòlars a la setmana en menjar per alimentar tota la família. El seu menjarpreferit és la sopa amb carn de xai.

Japó

Encara que podria sorprendre a alguns, aquesta família japonesa consumeix una dieta alta en dolços i menjar processat. El seu menjar preferit és el pastís, les patates i el sashimi.

Alemània

Aquesta família alemana ha adoptat una dieta de tipus nord-americà: el seu menjar preferit és la pizza, el púding de vainilla, les patates fregides i els noodles. En aquest cas el consum de begudes alcohòliques augmenta.

Gran Bretanya

Gasten més de 250 dòlars en aliments per setmana, la família mitjana a Gran Bretanya menja majoritàriament aliments processats i dolços. Aquesta família els hi agrada el pastís de xocolata, els sandvitxos de maionesa i el còctel de gamba.

[Natural Society]


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

You must be logged in to post a comment Login