Sentència del TSJC sobre model lingüístic i preservació de drets


Notice: Undefined variable: post_layout in /home/forumcivej/www/wp-content/themes/advanced-newspaper/framework/functions/hook-functions.php on line 100

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 2414

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/forumcivej/www/wp-includes/formatting.php on line 4348


Sentència del TSJC sobre model lingüístic i preservació de drets

Esquema explicatiu:

–  És una sentència ponderada que recupera el principi de legalitat.

–  La sentència del TSJC admet que no és competència pròpia ni del Tribunal Suprem valorar o modificar el model lingüístic ni les lleis del Parlament.

–  En aquests sentit, reconsidera els aspectes valoratius emesos en anteriors textos judicials (al estimar parcialment el recurs del govern), validant plenament el model lingüístic vigent, i es centra en els aspectes relacionats amb la preservació dels drets concrets de les famílies.

–  La sentència reclama la concreció del dret a escollir llengua en el primer ensenyament de les famílies recurrents, en els termes que preveu la LEC.

–  El model lingüístic en el sistema educatiu de Catalunya és un model d’èxit, en la mesura que ha aconseguit assegurar el ple coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya des de fa tres dècades, i compta amb el suport de més d’un 85 per cent de l’actual cambra.

–  També és un model que considerem com a propi (Grup Socialista), en la mesura que hem aportat els antecedents més decisius a la seva definició i al seu mètode (l’obra pedagògica de Marta Mata i el seu model docent).

–  El ple coneixement de les dues llengües oficials és indispensable per a la convivència ciutadana, per a l’exercici efectiu del dret a elecció de llengua, i per assegurar la cohesió social i la unitat civil de Catalunya.

–  Detectem l’intent del PP de treballar en la línia de creació d’una doble xarxa escolar i de discriminació escolar en base a l’ús de les llengües.

–  Els objectius del PP tenen poc a veure amb una política lingüística eficaç i molt a veure amb la voluntat de dividir el país.

–  Volem un sistema educatiu amb una única xarxa escolar que asseguri el ple coneixement de les llengües i no discrimini per cap raó lingüística, cultural, econòmica o personal.

–  Mas ha d’aclarir l’actitud del seu soci preferent en tot aquest afer. En la mesura que el PP és un partit que dóna suport al govern de CiU, té l’obligació política i moral d’aclarir la seva posició i les seva intenció real.

Arxiu pdf amb la sentència del TSJC 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/forumcivej/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

You must be logged in to post a comment Login