Més del 61% del electors de l’actual PSC donen suport al Manifest

 

Sondeig de Feedback per La Vanguàrdia: Més del 61% del electors de l’actual PSC donen suport al Manifest “Una esquerra catalana, forta i majoritària, per una Catalunya constituent”

 

Segons el sondeig de Feedback fet per La Vanguàrdia, un 63% dels ciutadans mostra el seu suport al document “Una esquerra catalana, forta i majoritària, per una Catalunya constituent” publicat pel sector catalanista del Partit dels Socialistes de Catalunya, que es pronuncia a favor d’establir un nou pacte entre Catalunya i Espanya, així com de garantir el dret a decidir dels catalans a través d’un referèndum o consulta. Més del 61% dels votants socialistes actuals també empenyen en la mateixa direcció, i sintonitzen amb el document i amb el dret de Catalunya a decidir la seva relació amb Espanya.

Entre els votants de CiU i d’ICV el suport a la posició del sector catalanista del PSC és molt ampli (el 64% entre els electors de CiU, el 75% entre els de ICV i el 84% entre els d’ERC). Una de les sintonies més altes (72%) amb el document té lloc entre els joves de 18 a 24 anys que li donen suport de manera generalitzada.

Aquesta situació contrasta vivament en el PSC entre el partit-organització i el partit-electorat. En el partit-organització es plantegen uns supòsits que tenen que veure amb un model de partit de vocació homogènia  i escorat cap el PSOE, mentre que en el partit-electorat en canvi, s’exigeix un model de partit clarament catalanista i de vocació majoritària i plural.

16/10/2012

 

 

 

 

 

 

2 Responses to "Més del 61% del electors de l’actual PSC donen suport al Manifest"

  1. Ágora Socialista   16 d'octubre de 2012 at 11:42

    LLegir

  2. ANTONI ROSÉS POCH   18 d'octubre de 2012 at 23:48

    ESTIC TOTALMENT D´ACORT I SIGNO EL DOCUMENT

You must be logged in to post a comment Login